BILLIE EILISH

Billie Eilish z bratom.

Billie Eilish

Danes vam bom predstavila nekaj o življenju in glasbeni poti  Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, ali krajše Billie Eilish. Billie je znana po svoji pevski karieri.

DRUŽINA

Rodila se je 18.12. leta 2001 v Los Angelesu v Kaliforniji. Kar pomeni, da jih do zdaj šteje osemnajst let. Billie  se je rodila  v družini, ki se ukvarjala z glasbo in igranjem. Ima starejšega brata Finneasa O’Connella, ki je tudi njen vzornik. Njena starša sta Maggie Baird in Patrick O’Connell

KARIERA

Peti je začela pri starosti petih let. Pri osmih letih se je pridružila lokalnemu pevskemu zboru, pri katerem je sodelovala  tri leta. S tem se je njena pevska kariera tudi pričela. Pri enajstih letih je začela sama pisati pesmi. Rada je tudi plesala, saj je v svojih zgodnjih najstniških letih hodila na ure plesa.

Leta 2016 je posnela svojo prvo pesem Ocean Eyes. V kratkem času je postal video zelo popularen, saj je imel kar deset milijonov ogledov. V februarju 2017 je objavila novo pesem Bellyache. Pesem Bored so uporabili v znani seriji na Netflixu  13 razlogov zakaj. V letu 2018 je odšla na svoj prvo turnejo po Ameriki, ki je trajala sedem mesecev.

Leta 2020 je v Los Angelesu potekala podelitev glasbenih nagrad Grammy. Večer je bil za Billie Eilish zmagovalen, saj je dobila v različnih kategorijah kar pet nagrad. Billie je najmlajša glasbenica, ki je dobila nagrade v štirih glavnih kategorijah. Danes ima na Instagramu  že 59 milijonov sledilcev. Na Youtubu pa kar 28 milijonov naročnikov.

NEKAJ DEJSTEV  O BILLIE

V prostem času si rada pogleda kakšno grozljivko, saj jih obožuje. Ima tudi svoj poseben stil za modo, ki mnogim ni všeč. Zanimivo je, da ima že celo življenje Tourettov sindrom. To so ugotovili predvsem oboževalci, ko je objavila video. Kot veliko drugih obožuje tudi Billie Justina Bieberja. Spoznala je veliko znanih oseb in pevcev, kot so na primer: Ariana Grande, Lana Del Rey in druge. Billie Eilish je velika oboževalka pop glasbe in zelo je obsedena s supergami. Billie bo imela tudi to leto turnejo po Ameriki. Verjetno pa jo bodo odpovedali zaradi trenutne epidemije korona virusa.

KONEC KARIERE?

Ne, to je šele začetek njene kariere, saj je stara samo osemnajst let in s talentom, ki ga ima, bi bilo škoda, če ga ne bi uporabila za petje pesmi.

 Enja Štorman, 8.d