življenje pis beyoncé

BEYONCE

Beyoncé Giselle Knowles-Carter je ameriška pevka, tekstopiska, igralka in poslovna ženska. Imenovana kot “Queen Bey”. Beyonce Giselle Knowles  se je rodila 4. septembra 1981 v Houstonu Celestine “Tina” Knowles ( roj. Beyonce), frizerki in lastnici salona, ​​ter Mathewu Knowlesu , vodji prodaje Xeroxa.

ŠOLANJE

Beyoncé je bila vzgojena kot metodistka in je obiskovala združeno metodistično cerkev sv. Janeza v Houstonu.  Ker je bila družina njene matere katoliška , se je na božični večer njena družina udeležila polnočne maše v katoliški cerkvi sv. Marije Očiščenja.  Hodila je v katoliško šolo St. Mary’s Montessori v Houstonu in se tam vpisala na tečaje plesa. Njeno pevsko sposobnost so odkrili, ko je inštruktorica plesa Darlette Johnson začela brenčati pesem, Beyonce pa jo je dokončala in lahko zadela visoke tone.  Beyoncéjino zanimanje za glasbo in nastopanje se je nadaljevalo, potem ko je pri sedmih letih zmagala na šolskem šovu talentov, ko je zapela ” Imagine ” Johna Lennona, da bi premagala 15/16-letnike. Jeseni 1990 se je Beyoncé vpisala v Parker Elementary School, glasbeno magnetno šolo v Houstonu, kjer je nastopala s šolskim zborom.  Obiskovala je tudi srednjo šolo za uprizoritvene in vizualne umetnosti in kasneje srednjo šolo Alief Elsik .

ZAČETEK KARIERE

Njena kariera se je žačela, ko je bila osem in je šla na avdicijo za zabavno dekliško skupino Girl’s Tyme. Uvrstila se je v skupino in s tremi puncami s katerimi so repale in plesale na šovu talentov v Houstonu.

DESTINYS CHILD

Skupina se je leta 1996 preimenovala v Destiny’s Child na podlagi odlomka iz Izaijeve knjige . Leta 1997 so Destiny’s Child izdali svojo debitantsko pesem “Killing Time” pri veliki založbi na zvočnem zapisu filma Možje v črnem iz leta 1997 . ​​Novembra je skupina izdala svoj debitantski singel in prvo večjo uspešnico, ” No, No, No “. Februarja 1998 so izdali svoj istoimenski debitantski album , ki je skupino uveljavil kot uspešno dejanje v glasbeni industriji.  Skupina je izdala svoj multi-platinasti drugi album The Writing’s on the Wall leta 1999. Plošča vsebuje pesmi, kot so ” Bills, Bills, Bills “, prvi singl skupine na prvem mestu, ” Jumpin’ Jumpin’ ” in ” Say My Name “, ki je postala njihova najuspešnejša pesem v tistem času in bo ostala ena njihovih značilnih pesmi. “Say My Name” je prejel nagrado za najboljšo R&B izvedbo dua ali skupine z vokalom in najboljšo R&B pesem na 43. podelitvi nagrad Grammy .The Writing’s on the Wall je bil prodan v več kot osmih milijonih izvodov po vsem svetu. V tem času je Beyoncé posnela duet z Marcom Nelsonom , originalnim članom skupine Boyz II Men , za pesem “After All Is Said and Done” za zvočno podlago za film The Best Man iz leta 1999 . 

DRUŽINA

Beyoncé naj bi začela hoditi z Jay-Zjem po sodelovanju za pesem “03 Bonnie & Clyde”. V videospotu za pesem je Beyoncé igrala punco Jay-Zja in s tem so se razširile govorice o njunem razmerju.4. aprila sta se skrivaj poročila. Beyoncé v medijih nerada govori o soprogu, saj meni, da je njuno zasebno življenje osebna stvar in da se ne tiče nikogar, zato sta znana po tem, da varujeta svojo zasebnost, čeprav sta glede tega v zadnjih letih bolj sproščena. Zdaj imata skupaj že tri otroke Blue Ivy Carter, Rumi Carter in Sir Carter.                                         Špela S., 7.c