BMW

Nemška kratica za Bayerische Motoren Werke ali prevedeno Bavarski motorni obrat. BMW je globalno podjetje s sedežem v Münchnu, Nemčija.

 

BMW KOMPLEKS

BMW kompleks v Münchenu sestavljajo poslovna zgradba BMW, BMW muzej, BMW svet in obrat München za izdelavo avtomobilov.

 

USPEH

Uspeh podjetja BMW je vedno temeljil na dolgoročnem razmišljanju in odgovornem ravnanju. Iz tega naslova se je podjetje znotraj verige ustvarjanja vrednosti zavezalo trajnostnemu razvoju na področju ekologije in družbe, sprejelo celovito odgovornost za proizvode in podalo jasno obvezo za ohranjanje virov v sklopu integralnega dela strategije podjetja. Zaradi svojih prizadevanj zaseda BMW Group sam vrh lestvice trajnostnega razvoja v svoji industrijski panogi po indeksu Dow Jones Sustainability že sedmo leto zapored. Bodoče uspehe pa gradijo z vrhunsko strategijo poslovanja in nastopa na zahtevnem avtomobilskem trgu z vrhunskimi produkti, uspešno in razvejano prodajno mrežo z aktivnostmi, ki obsega več kot 150 držav sveta ter odlično organiziranostjo poslovanja, prilagojeno razmeram na tržišču.

RAZISKAVE IN RAZVOJ

V BMW posvečajo veliko skrb tudi raziskavam in razvoju, kjer deluje več skupin. Izdelujejo hibridne in električne avtomobile, poleg tega pa poskušajo zmanjšati porabo pri navadnih modelih z enako ali celo boljšo dinamiko vožnje ter razviti vozilo na najvišjo raven vožnje.

 

TRAJNOSTNI RAZVOJ

Podjetje BMW želi tudi v prihodnosti ostati vodilni proizvajalec v premium segmentu vozil na globalni ravni, zato je angažirano družbeno odgovorno podjetje, ki podpira trajnostno naravnane aktivnosti v svetu. BMW je tudi ponosni partner številnim projektom po svetu, saj trajnostno povezuje poslovni svet s športom in izobraževanjem.

Tinkara Brežnik 9.D