Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje

Ena najbolj znanih šol v Celju si je spremenila ime. Nekoč Srednja zdravstvena šola Celje, danes Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje.

Celje je znano kot regionalno središče, ki ponuja različne možnosti za praktično usposabljanje in strokovni razvoj dijakov in študentov.

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje leži na elitni lokaciji v središču Celja. Je šola s tradicijo, saj jo vedoželjni mladi obiskujejo že 65 let. Šola spodbuja kvalitetno izobraževanje na področju zdravja in kozmetike ter odlično usmerja mladostno energijo v raznovrstne dejavnosti.

Na šoli se lahko izobražujejo tako mladi kot odrasli. V ta namen so vsako šolsko leto razpisani raznoliki programi: bolničar-negovalec, zdravstvena nega in kozmetični tehnik ter tečaji: maser, pediker, vizažist in zdravstveni reševalec.

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje

Udeležencem izobraževanja dajejo profesorji temeljna znanja, podporo pri nadaljnjem izobraževanju in jih spodbujajo pri reševanju vsakodnevnih izzivov. V času izobraževanja imajo priložnost pridobiti izkušnje s praktičnimi vajami, delom v laboratorijih ali kliničnem okolju, odvisno od programa, ki ga obiskujejo. Na primer področje izobraževanja v kozmetični industriji vključuje učenje veščin masaže, nege obraza, manikire in pedikure.

Dokončanje programa na tej šoli odpre mnogokatera vrata različnim kariernim priložnostim. Mladi lahko nadaljujejo izobraževanje ali takoj začnejo kariero na področju zdravstva ali kozmetike, vključno z delom v bolnišnicah, klinikah, wellness centrih ali odpiranjem lastnih kozmetičnih salonov.

Una Boštjančič, 9. a