CIMETOVE ZVEZDICE
Za 20–25 kosov potrebuješ:
• 220 g moke
• 120 g sladkorja v prahu
• 80 g mletih orehov
• 3 žličke mletega cimeta
• ščepec soli
• ščepec pecilnega praška
• 1 rumenjak
• 140 g masla
• 50–80 ml mleka
• moko za delovno površino
• 1 beljak
• cimetov sladkor
• 1 žlico drobno mletega sladkorja
Priprava:
- Moko presej v skledo in ji dodaj sladkor, orehe, cimet, sol, pecilni prašek, rumenjak in zmehčano maslo ter zgneti testo (najprej se ne bo dobro držalo skupaj). Po žlicah postopoma dodaj mleko ter testo gneti, da bo lepo voljno in elastično. Zavij ga v prozorno folijo in ga za 1 uro postavi v hladilnik.
2. Testo razvaljaj 2 mm debelo in izreži različno velike zvezdice. Položi jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Premaži jih z beljakom, potresi z mešanico cimetovega in drobno mletega sladkorja in jih 8–10 minut peci v pečici, segreti na 170 stopinj. Po koncu peke naj se ohladijo na kuhinjski rešetki.