RECEPT ZA BROWNIJE
Browniji so odličen čokoladni biskvit, ki že vrsto let navdušuje s svojo enostavnostjo in odličnim čokoladnim okusom.
250 g masla
250 g navadne temne čokolade
2 cl ruma
250 g rjavega sladkorja
10 g vanilijevega sladkorja
180 g moke
50 g kakava v prahu
5 jajc
20 g masla za pekač
V kozici skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado, da nastane gladka zmes. Odstavimo, vmešamo rum in nekoliko ohladimo. V večji skledi zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor, moko in kakav v prahu. Prilijemo čokoladno zmes in dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo enotno in gladko zmes.
Pečico ogrejemo na 180 °C. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj vlijemo čokoladno zmes. Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Pečene brownieje dobro ohladimo. Ohlajene narežemo na kvadratke in postrežemo.
Neli Kršlin 9.A