Recept za Marmorni kolač

Sesetavine:

-200g masla/margarine,

-240g sladkorja

-1l mleka

-500g moke

-1 vrečka pecilnega praška

-40g kakava

-2 žlice sladkorja v prahu

-1 žlička masla za pekač

-1 žlička moke za pekač

Postopek:

Model za šarkelj namažemo z maslom in pomokamo. Mehko maslo ali margarino penasto umešamo. Limono operemo in s strgalnikom naribamo polovico njene lupine v posodo z maslom. Dodamo še 200g sladkorja in temeljito premešam. Med stalnim mešanjem postopamo dodajamo še jajca.

Moko in pecilni prašek presejemo ter izmenično z mlekom dodajamo penasti mešanici.

Pečico segrejemo na 200°C. polovico testa zlijemo v namaščen model. Drugi polovici testa dodamo kakav in 40g sladkorja ter dobro premešamo. Temno testo zlijemo na svetlo testo. Z vilicami pomešamo testo in na ta način zarišemo vzorec.

Kolač pečemo od 60 do 70 minut v ogreti pečici. Pečen kolač zvrnemo na mrežo, ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.

 

Neža Svečak, Pia Pilih