RECEPT ZA BOŽIČNO SLADICO V KOZARCU

RECEPT ZA BOŽIČNO SLADICO V KOZARCU

Sestavine:

.   Piškotno dno:

100g speculaas piškotov

20g mletih orehov

40g masla

    Sočna jabolka:

3 večja jabolka

1 žlica masla

20g vanilijevega sladkorja

1/2 žlice BAM začimbe mešanica Štrudelj&Pita

    Mascarpone krema z grškim jogurtom:

200g mascarponeja

4-5 žlic grškega jogurta

10g vanilijevega sladkorja

20-40 g sladkorja v prahu

100-150ml sladke smetane

 

Postopek:

Piškotno dno:

1. Specaulas piškotke zmeljemo v drobtine in jih pomešamo z mletim orehi.

2. Dodamo stopljeno maslo in vse skupaj dobro zmešamo v enotno maso

3. Piškotno maso enakomerno razporedimo po dnu kozarčkov.

Sočna jabolka:

1. Jabolka olupimo in jih narežemo na manjše kocke.

2. V kozarcu stopimo maslo in dodamo jabolčne kocke, vanilijev sladkor in začimbe (štrudelj & pita). Količino začimb prilagodimo okusu.

3. Jabolka pražimo tako dolgo, da se zmehčajo, ampak še vedno ostanejo čvrsta.

Mascarpone krema z grškim jogurtom:

1. Mascarpone stepemo z grškim jogurtom in sladkorjem. Količino sladkorja prilagodite svojemu okusu.

2. Nato z lopatko na rahlo vmešamo stepeno smetano. Nežno mešamo do enotne kreme.

3. Kremo nadevamo v brizgalno vrečko z nastavkom.

4. Po piškotnem dnu najprej razporedimo jabolka in nato nabrizgamo kremo. Sledi še ena plast jabolk in še eno plast kreme.

5. Jabolčni kozarček s speculaas piškoti so nato pripravljeni za postrežbo.

Dodatni nasveti:

Mlete orehe lahko izpustimo in jih nadomestimo z enako količino piškotkov.

Jabolka  lahko nadomestimo s hruškami.

 

Mara Fender, 7.a