MEDENJAKI
Za to božično slaščico smo se odločile zato, ker nam obuja spomine na naše otroštvo
Ta recept je za 4 osebe
SESTAVINE:
POSTOPEK:
Na kuhalnik pristavimo kozico z medom, ki ga segrevamo do vretja, nato pa odstavimo in ohladimo. V skledi zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in začimbe. Na sredini naredimo jamico. V skledici razžvrkljamo jajce in rumenjak ter ju skupaj z medom zlijemo v jamico. Po testu posujemo še na koščke narezano maslo. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo, ki naj počiva vsaj pol ure.
Vklopimo pečico in jo naravnamo na 170 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo 0,5 cm na debelo. Z modelčkom za piškote iz testa izrežemo srčke, ki jih polagamo na pripravljen pekač.
Medenjake pečemo v ogreti pečici od 18 do 20 minut. Pečene medenjake ohladimo na rešetki. Pripravimo sladkorno glazuro: v skodelici zmešamo beljak in sladkor v prahu, nato pa z zmesjo s čopičem premažemo še tople medenjake. Počakamo, da se medenjaki povsem ohladijo, sladkorna glazura pa strdi.
Ohlajene medenjake preložimo na servirni krožnik in postrežemo.
DOBER TEK!
Iva,Pia,Inaja,Vita