MEDENJAKI

MEDENJAKI

Za to božično slaščico smo se odločile zato, ker nam obuja  spomine na naše otroštvo

Ta recept je za 4 osebe

 

SESTAVINE:

200 g – moke
60 g – margarine
60 g – sladkorja v prahu
60 g – medu
0.8 – jajci
0.4 žlica – mletega cimeta
0.4 žlica – sode bikarbone

POSTOPEK:

Na kuhalnik pristavimo kozico z medom, ki ga segrevamo do vretja, nato pa odstavimo in ohladimo. V skledi zmešamo moko, sladkor, sodo bikarbono in začimbe. Na sredini naredimo jamico. V skledici razžvrkljamo jajce in rumenjak ter ju skupaj z medom zlijemo v jamico. Po testu posujemo še na koščke narezano maslo. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo, ki naj počiva vsaj pol ure.

Vklopimo pečico in jo naravnamo na 170 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko. Na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo testo 0,5 cm na debelo. Z modelčkom za piškote iz testa izrežemo srčke, ki jih polagamo na pripravljen pekač.

Medenjake pečemo v ogreti pečici od 18 do 20 minut. Pečene medenjake ohladimo na rešetki. Pripravimo sladkorno glazuro: v skodelici zmešamo beljak in sladkor v prahu, nato pa z zmesjo s čopičem premažemo še tople medenjake. Počakamo, da se medenjaki povsem ohladijo, sladkorna glazura pa strdi.

Ohlajene medenjake preložimo na servirni krožnik in postrežemo.

DOBER TEK!

Iva,Pia,Inaja,Vita