OPIČJA GORA

OPIČJA GORA

Opičja gora Affenberg Landskron v Avstriji blizu Beljaka je super za izlet z otrokom.

V parku trenutno živi 173 makaki opic, ki se prosto sprehajajo in niso zaprte v kletkah. Živijo v velikem poseljenem prostoru z drevesi, kjer res ni občutka, da so kjerkoli ‘zaprte’. Tej vrsti opic rečejo tudi ‘snow monkeys’, snežne opice, saj so navajene živeti tudi zunaj v mrazu (in snegu) in zato ne potrebujejo notranjih prostorov.

Ideja za izlet: Opičja gora v Beljaku - Lupa portalOpičja gora Affenberg Landskron v Avstriji - Trideseta🏞CELOVEC IN OPIČJA GORA🐵🙉🙈... - Britannia Tours Slovenija | Facebook

Opice se prosto sprehajajo med obiskovalci, vendar stik z njimi ni dovoljen (božanje, hranjenje). V kolikor se odmaknete od skupine, lahko opice to izkoristijo, da se vam približajo in vam sunejo kakšno stvar, zato poudarjajo, da imate stvari skrbno pospravljene.

Park je odprt od 1. aprila do 1. novembra, od 9.30 do 17.30 (vodene ture so vsake pol ure – za njih se ni potrebno naročati). Voden ogled traja približno 45 min. Govorijo v nemškem jeziku, na željo pa tudi v angleškem. Če želite ujeti točno določeno uro ogleda, predlagam, da se tja odpravite malo prej, saj je park kar popularna destinacija (predvsem domačih gostov).

NEŽA BREZOVŠEK. 9. D